Na náš Instagram jsem přidávala několik našich houbařských vycházek a mimo jiné i chipsy, které si připravujeme z hříbků. Vyšlo najevo, že 90% lidí hlasovalo, že nic takového nezná a nedělá.

Takže jsme promptně připravili naši přípravu tohodle malého zázraku a chceme se o ni s vámi podělit.

Předem upozorňuji, že se nejedná o žádný healthy recept a je to trochu prasárnička, kterou si ale sem tam moc rádi uděláte:D

Velice často je to ideální uzobávací drobnost, kdy nám přijede návštěva nebo jen tak narychlo po návratu z hub.

Budete potřebovat

  • Houby – nakrájet na 2 mm plátky. Větší klobouky hříbků bez jakýchkoliv vad. Neměly by být prožrané od červů, ani nahnilé atd.
  • Olej na smažení – ideálně slunečnicový (btw…došel nám olej, tak jsme o zkusili i na sádle a to byla chuťově i tukově vážně nálož:D)
  • Kmín celý
  • Sůl

Rozehřejte pánev na nějaký běžný stupeň/oheň na smažení. Asi jako, když připravujete cibulku na knedlíky. A nalijte olej cca 1 mm výšky pánve.

Rozprostřete na rozehřátý olej nakrájené plátky hříbků. Neměly by se úplně překrývat, abyste mohli kontrolovat jejich prohřátí.

Teprve nyní, když jsou houby již lehce osmahlé, přidejte kmín a sůl. Sůl můžete přidat i až na úplném konci jen na chuť.

Nyní již nechte krásně dozlatova osmahnout. Otáčejte a kontrolujte, abyste plátky nespálili. Jinak moc nemíchejte, ať si neuděláte spíš základ na smaženici. Na fotkách je vidět, kdy je ideální houby sundat.

Chipsy sundejte na talíř, nebo na papírovou útěrku, aby nasála přebytečnou mastnotu. Pokud jste nesolili v průběhu, tak nyní chipsy osolte, dle vlastní chuti a můžete uzobávat:)

Dobrou chuť!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here