Do halloweenských oslav patří bezpochyby i jídlo. My si dnes ukážeme, jak na strašidelnou sekanou v podobě mumií hlavy.
Halloweenská sekaná
2017-10-25 14:29:13
Strašidelná pochoutka pro děti i dospělé
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
- Mleté maso
- Cibule
- Česnek
- Strouhanka nebo rohlíky v mléce
- Vajíčka
- Sůl
- Pepř
- Majoránka
Na ozdobu
- Slanina na plátky
- Česnek
Instructions
- Cibuli nakrájejte na jemno, česnek rozmačkejte, a poté smíchejte všechny ingredience dohromady dle množství a konzistence.
- Připravte šišku či dvě do tvaru hlavy, tedy na jedné straně bude šiška širší a na druhé užší.
- Vyjměte z česneku dva stroužky a další dva rozkrájejte na plátky. Dva celé stroužky umístěte tam, kde mají být oči a z plátků vytvořte zuby v ústech.
- Nyní pokládejte na šišku slaninu v různých směrech, čímž vytvoříte svaly.
Notes
- Hotovou hlavu dejte péct na 180 - 200°C a pečte 45-60 minut a řiďte se pravidlem, lépe na méně a déle, nežli na hodně a krátce, ať máte sekanou hezky propečenou.
- Ideální přílohou je bramborová kaše s pár kapkami červeného potravinářského barviva.
Kreativní Brabec https://kreativnibrabec.cz/
Jednoduchý návod
A jak si užíváme přípravu sekané u nás? Především minibrabčák přípravu nepodceňuje:)