Do halloweenských oslav patří bezpochyby i jídlo. My si dnes ukážeme, jak na strašidelnou sekanou v podobě mumií hlavy.

Halloweenská sekaná
Strašidelná pochoutka pro děti i dospělé
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
20 min
Cook Time
1 hr
Total Time
1 hr 20 min
Ingredients
  1. Mleté maso
  2. Cibule
  3. Česnek
  4. Strouhanka nebo rohlíky v mléce
  5. Vajíčka
  6. Sůl
  7. Pepř
  8. Majoránka
Na ozdobu
  1. Slanina na plátky
  2. Česnek
Instructions
  1. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek rozmačkejte, a poté smíchejte všechny ingredience dohromady dle množství a konzistence.
  2. Připravte šišku či dvě do tvaru hlavy, tedy na jedné straně bude šiška širší a na druhé užší.
  3. Vyjměte z česneku dva stroužky a další dva rozkrájejte na plátky. Dva celé stroužky umístěte tam, kde mají být oči a z plátků vytvořte zuby v ústech.
  4. Nyní pokládejte na šišku slaninu v různých směrech, čímž vytvoříte svaly.
Notes
  1. Hotovou hlavu dejte péct na 180 - 200°C a pečte 45-60 minut a řiďte se pravidlem, lépe na méně a déle, nežli na hodně a krátce, ať máte sekanou hezky propečenou.
  2. Ideální přílohou je bramborová kaše s pár kapkami červeného potravinářského barviva.
Kreativní Brabec http://kreativnibrabec.cz/
Recept na výbornou sekanou je jedna věc, ale podívat se na konkrétní přípravu dekorace na fotonávodu je užitečné vždy.

Jednoduchý návod

Návod na ozdobení sekané

 

A jak si užíváme přípravu sekané u nás? Především minibrabčák přípravu nepodceňuje:)

Minibrabčák miluje přípravu sekané

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here