Velikonoční dort se zajíčkem
Velice jednoduchý a efektní dort pro vaše veselé Velikonoce
Write a review
Print
Na piškot ø 26cm
  1. 6 vajec
  2. 300g polohrubé mouky
  3. 300g krupicového cukru
  4. 1 lžička kypřícího prášku
Na náplň
  1. dle vlastní volby
  2. doporučuji šlehačkový krém
Na ozdobu
  1. 3 balení lentilek
  2. 1 balení italských piškotů na tiramisu
  3. 1 balení marcipánové plastelíny
  4. barevná mašle
Na piškot
  1. Zapněte předehřívání trouby na cca 170 stupňů. Z vajec oddělte bílky a vyšlehejte do tuhého sněhu. Žloutky šlehejte pečlivě s postupným přimícháváním cukru, dokud nevznikne jemná světlá pěna. Do sněhu pomalu vmíchejte 3x prosátou mouku, ale velice jemně, aby byl piškot nadýchaný. Nakonec smíchejte vše dohromady i s kypřícím práškem a vylijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečte minimálně 30 minut bez otevření trouby, aby piškot nespadl.
Náplň
  1. Vychladlý a rozkrojený piškot vymažte zvolenou náplní (např.: šlehačkovým krémem) a stejně namažte i strany piškotu.
Zdobení
  1. Italskými piškoty poté obložíte strany dortu. Piškoty se dobře přichytí k dortu díky krému. Mašlí poté ještě dort obvažte a udělejte mašli.
Zajíček
  1. Z marcipánové plastelíny udělejte bílou polokouli o průměru cca 5 cm, malou kouličku o průměru 2 cm a 2 malé placky ve tvaru oblého trojúhelníku. Z růžového marcipánu pak vytvořte 6 malých kulatých placek a 2 větších.
  2. Polokouli umístěte zhruba do středu dortu. Malou kouličku vidličkou či modelovacím nástrojem lehce napíchejte, čímž bude koule připomínat načechraný ocásek. Růžová kolečka nalepte na bílé placičky. Lepení je ideální trochou vody, stačí kapka či dvě. Vzniknou nám králičí packy, které stejným způsobem nalepíme na polokouli a také ocásek nalepíme na vrch polokoule.
  3. Nyní vrch dortu zasypejte lentilkami a obsypejte zajíčka.
Notes
  1. Upřednostňuji domácí piškot, ale s koupeným piškotem můžete velice zrychlit celý proces.
Kreativní Brabec http://kreativnibrabec.cz/

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here