Blíží se nám po pampeliškách další sbírací období a to bezové. Ve chvíli, kdy uvidíte nádherně bíle obsypané bezové keře, je ten správný čas na jejich sběr a vytváření sirupu. Jak na to si ukážeme v jednoduchém receptu:)

Bezinkový sirup
Velice jednoduchý recept na bezinkový sirup:)
Write a review
Print
Prep Time
24 hr
Cook Time
30 min
Total Time
24 hr 30 min
Prep Time
24 hr
Cook Time
30 min
Total Time
24 hr 30 min
Ingredients
  1. 30 velkých květenství
  2. 2l vody
  3. 2kg cukru (krystal řepkový nebo třtinový)
  4. 1 citron (s neošetřenou kúrou)
  5. 2 lžičky kyseliny citronové
Instructions
  1. Květenství opláchněte.
  2. Vložte do nádoby, přidejte nakrájený citrón a zalijte 2l vody a nechte přes noc macerovat.
  3. Sceďte nálev přes jemnější cedník, případně sceďte vícekrát do hrnce. Můžete květy i citrony pořádně vyždímat pro silnější chuť.
  4. Začněte ohřívat na plotně či v robotovi a přidejte cukr.
  5. Rozpusťte cukr a podle vlastních nároků na hustotu si přizpůsobte délku ohřívání.
  6. Můžete i nemusíte sirup vařit, ale i tak maximálně minutku.
  7. Při chladnutí přidejte kyselinu citronovou.
  8. Zamíchejte a můžete plnit sklenice, lahvičky, cokoliv dobře uzavíratelného, co jste si připravili.
Notes
  1. U všech květových sirupů a medů platí pravidlo 1:1, čili použijte 1l na 1kg cukru.
Kreativní Brabec http://kreativnibrabec.cz/

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here